Несправжня ягода - огірок
Огірок — несправжня ягода сімейства гарбузових. Так ботаніки кваліфікують зелений овоч. Ця незамінна для людини родина містить кабачки, гарбузи, дині, кавуни, огірки.
Огірок — одна з небагатьох рослин, плоди яких ми їмо недозрілими. Огірок вважають смачним, але некорисним з точки зору здорового харчування продуктом. Це несправедливо.
Цей овоч допомагає засвоєнню білкової їжі, тому він обов’язково повинен вживатися з м’ясом. Свіжі огірки дуже корисні для серцево-судинної системи та травного тракту. Вони сечогінні, проносні, мають жовчогінну дію. За допомогою свіжих огірків можна позбутися набряків і закрепів. Ніжна клітчатка очищує кишківник і видаляє надлишки холестерину, а це профілактика атеросклерозу.
Унікальна властивість свіжого огірка — нейтралізація кислотних сполук, які порушують обмінні процеси, приводять до відкладання солей і старіння організму. Регулярне вживання свіжих огірків — захист від захворювання щитовидної залози.
Ведуча рубрики Людмила Рукасова