Skip to main content
Паніні. Як приготувати вдома

Паніні. Як приготувати вдома

Паніні з моцареллою

Інгредієнти (на 4 порції):

• 8 скибок бажано білого хліба для тостерів і надалі я використовую такий хліб, але не висівковий (він крихкий), • 2 ст. л. вершкового масла (можна без нього), • 200 г моцарелли, можна будь-який гострий твердий сир,

• 2 помідори або капусту: білокачанну, пекінську — дрібно накришену і присолену,

• 2 ст. л. соусу «Песто» або кетчуп до вподоби,

• свіже листя базиліку до смаку, якщо є. 

Намажте 4 скибки хліба соусом песто. Моцареллу і помідори поріжте тонкими кружальцями. На половинки хліба з «Песто» покладіть кружальця помідорів і зверху моцареллу. За бажанням додайте листки базиліку і накрийте кожний бутерброд другою половинкою хліба. Потім розігрійте пательню і на вершковому маслі обсмажте паніні з обох боків. 

Паніні з шинкою і твердим сиром

Інгредієнти (на 1 порцію):

• 2 скибки білого хліба,

• 2 кусочка сиру,

• 2 кусочка шинки,

• 4 свіжих листочків базиліку,

• паприка, сіль, чорний мелений перець за смаком, майонез.

Покладіть шар хліба, шар шинки, 2 листочка базиліку, посипте зверху паприкою, помажте майонезом, потім знову покладіть сир, базилік і зверху скибку хліба. За бажанням посоліть і поперчіть. Далі обсмажте паніні на сковороді на вершковому маслі до золотавого кольору. Якщо є вафельниця або бутербродниця, можна використати їх. 

Паніні з лососем

Інгредієнти (4 порції):

• хліб «Чиабатта» або невеличка булочка,

• 130 г моцарелли,

• 40 г с/с лосося,

• 10 г майонезу,

• листки свіжого базиліку,

• листки салату (наприклад, ромену).

Спочатку легко підсушіть в духівці «Чиабатту» чи іншу булочку до появи хрусткої шкірочки. Розріжте навпіл так, щоб один край залишився цілим. Хліб намажте соусом із майонезу і дрібнонашинкованого базиліку. Всередину покладіть тонкі шматочки лосося і моцарелли. Потім засмажте на сковороді або в бутербродниці, щоб сир трохи розплавився. Після цього покладіть всередину салатний листок.

 

Паніні зі смаженим яйцем

Інгредієнти (на 1 порцію):

• 2 скибки хліба,

• 3 ст. л. тертого сиру,

• 1 смажене яйце,

• 2 смужки засмаженого бекону,

• вершкове масло, салатне листя, сіль, перець за смаком.

Розігрійте сковорідку чи бутербродницю. 2 скибки хліба намажте вершковим маслом. Одну скибочку переверніть другим боком, посипте натертим сиром, зверху покладіть бекон і підсмажене яйце. За смаком посоліть і поперчіть. Накрийте салатним листком і другою половинкою хліба. Хліб повинен бути маслом зовні. Обсмажте паніні до золотавої шкірочки.

Паніні з гливою (грибами)  та свининою

Інгредієнти (на 2 порції):

• 4 скибки хліба для тостерів,

• засмажені, краще у вершковому маслі, гриби дрібнонарізані, 

• соус «Паприка»,

• тоненько нарізані смужки свинини, зелень, 

• 2 кусочки твердого сиру,

• спеції за смаком.

Розігрійте сковорідку чи бутербродницю, 2 скибки хліба намажте тушкованою з грибами у вершковому соусі карамелізовану цибулю та покладіть зверху смужку свинини, нарізані тоненько огірки мариновані. Посолити, поперчити, листочок салату або базиліку і накрити 2 скибками хліба. Засмажити до золотавої шкірочки. 

Шоколадне паніні

Інгредієнти (на 4 порції):

• хліб «Чиабатта»,

• ½ ст. горіхового чи мигдального масла,

• 2 ст. л. меду, • 200 г шоколаду,

• 2 ст. л. розтопленого вершкового масла,

• 1 ч. л. гвоздики, • ¼ ч. л. солі.

Хліб розріжте на кілька прямокутників. Змішайте горіхове масло, мед, сіль і гвоздику. На кожну скибочку хліба намажте по 1 ст. л. отриманої суміші. Зверху покладіть шоколад і накрийте другою половинкою. Потім помажте зверху хліб топленим маслом і обсмажте на пательні, поки шоколад не розтопиться. 

 

Пропоную ще кілька  рецептів домашнього паніні

Паніні з копченою куркою: Грудка куряча, сир твердий, капуста, майонез. Паніні з курячою грудкою у вершковому соусі: Грудка тушкована у вершковому соусі, сир твердий, салат «Айсберг», майонез. Паніні з бужениною (булка висівкова, чорна): Буженина, сир твердий, капуста, майонез. Паніні з сосисками: Сосиски, сир твердий, капуста, гірчично-медовий соус. Паніні з мюнхенськими ковбасками: шпикачки свинячі, сир твердий, капуста, гірчично-медовий соус.  Паніні фіт-лайф: мікс-салат, томат, фета, оливкова олія, італійські трави.  Паніні з салямі Салямі: сир твердий, капуста, соус «Папрік».  Паніні з телятиною: телятина, сир твердий, капуста, кетчуп з часником, майонез.  Паніні з сьомгою: сьомга с/с, сир твердий, укроп, майонез. Паніні «Шарлотка»: Яблука, нарізані кубиками, кориця. 

Паніні з’їдають засушеним і гарячим. Смачного! У кафе готують паніні на спеціальних гриль-паніні. В домашніх умовах — вафельниця, бутербродниця, пательня.

Ведуча рубрики Людмила Рукасова