Skip to main content
Біла Церква зустрічала переможців змагань «Ти зможеш, якщо зміг я!»

Біла Церква зустрічала переможців змагань «Ти зможеш, якщо зміг я!»

Справжнє свято до дня Святого Миколая відбулося у спортивному клубі «Рось» ВАТ «Росава» у Білій Церкві. Саме там пройшли  між командами вихованців дитячих будинків змішаного типу Київської області.

Перше, з чого хочеться розпочати інформаційний огляд даного заходу – це з розповіді про весь спортивний проект «Ти зможеш, якщо зміг я!», який тривав протягом грудня і охопив понад 30 дитячих будинків з різних міст та селищ Київської області. Організатори спартакіади, а ними стали: Управління сім’ї та молоді обласної державної адміністрації, Міжнародна громадська організація «Федерація жінок за мир у всьому світі» та КОЦФЗН «Спорт для всіх», ставили за мету не тільки організувати активний відпочинок дітей, а привернути увагу молодого покоління до здорового способу життя і  залучити дітей до систематичних занять спортом.

Як зазначив Анатолій Щербина, директор КОЦЗН «Спорт для всіх»:

- Одним з напрямків діяльності нашої організації є реалізація державної політики стосовно фізичного розвитку дітей та надання можливості займатися спортом вихованцям дитячих будинків. Створюючи такі проекти, ми сприяємо і соціальному становленню та розвитку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Цей спортивний захід «Ти зможеш, якщо зміг я!» ми приурочили до дня Святого Миколая. Як відомо, це дитяче свято, яке очікують всі діти, незважаючи на свій вік. Кожен з нас, організаторів, на деякий час став тим самим «Миколайчиком» – благодійником, який не тільки провів спортивні змагання, зробив подарунки, а й показав, що в цьому світі є люди, які не байдужі до них. Програма спортивно-масового заходу «Ти зможеш, якщо зміг я!» проходила в два етапи: перший – зональний, який пройшов у чотирьох містах області: Борисполі, Богуславі, Білій Церкві, Боярці та двох селищах  Іванкові та Красилівці Ставищанського р-ну. Переможці цих змагань отримали змогу взяти участь у  другому етапі – фінальному, місцем проведенням якого стала Біла Церква. Перша частина сьогоднішньої програми складалася з параду-лінійки, де були представлені сім команд – переможців зональних ігор та «Веселих стартів», які включали 5 естафет. Які тільки перегони не доводилося долати гравцям на шляху до перемоги: біг з обручем, стрибки в мішках, біг зі скалкою. Змагання проходили бурхливо і невимушено. Адреналін вирував у крові не тільки розпалених спортивним азартом учасників, але і їх вболівальників! Друга частина заходу пройшла ще напруженішою – відбувся заключний футбольний матч між командами-фіналістами. Найзворушливіший і найочікуваніший момент настав наприкінці зустрічі. Після проведення підсумків всі учасники змагань отримали подарунки та солодощі, а переможці – цінні призи та  грамоти відповідних ступенів.

Також, за активну участь і вагомий внесок у проведенні спортивно-масового заходу «Ти зможеш, якщо зміг я!» була відзначена головний організатор і спонсор Тетяна Коцеба, голова Міжнародної громадської організації «Федерація жінок за мир у всьому світі». Вона разом з директором клубу «Рось», Олексієм Лінником, були головними суддями вирішального змагання, а допомагала їм Бовкун Ірина. За підрахунком здобутих учасниками очок, командні результати естафети «Веселі старти» набули наступного вигляду: перше місце отримала команда з Борисполя ( ДБЗТ «Берегиня»), почесне друге – вихованці зі «Світанку» міста Березань, а третє місце у цих змаганнях отримали діти з селища Бурти ( ДБЗТ «Сонечко»).  Найулюбленіша серед дітей гра у футбол теж обрала своїх переможців. Ними стали: команди ДБЗТ «Материнка» (м. Біла Церква), «Оберіг» (м. Богуслав) та «Пролісок» (с. Вовчки). Та не зважаючи ні на що, перемогла в остаточному підсумку – дружба! Футбол – це командна гра, яка вміє працювати на єдиний результат, а також гарний приклад для проведення вільного часу. Всім відомо, що командний дух та взаємна підтримка – це запорука успіху, а у виховному процесі дітей з дитячих будинків це особливо важливо.

На завершення хочеться зазначити, що створюючи такі заходи, ми, організатори, робимо важливу справу – працюємо на оздоровлення майбутнього нашої нації, себто наших дітей. Міжнародна громадська організація «Федерація жінок за мир у всьому світі» разом з нашим центром «Спорт для всіх» і надалі планують співпрацювати у даному напрямку.

Світлана Шевченко