Рецепти до свята

У 2018 році Масляна почалася 12 лютого і тривала до 18 лютого. Святкування Масляної безпосередньо прив'язане до Великодня. Цьогоріч Пасха святкуватиметься 8 квітня. Для цього потрібно від дати Пасхи вирахувати 48 днів — це Великий піст, а потім ще тиждень — Масляна.
На Масляну смажать млинці, але їх можна готувати і в інший час. Пропоную рецепти.

Млинці з вишнями

Інгредієнти: жовтки сирих яєць — 4 шт., цукор-пісок — 80 г, молоко — 700 г, сіль, вершкове масло — 100 г, борошно пшеничне — 320 г, білки сирих яєць — 4 шт.
Для начинки: вишні — 600 г, цукор-пісок — 100 г. Розморозити вишню, посипати цукром або взяти ягоди з варення.
Для прикраси: пудра цукрова — 50 г.
Жовтки розтерти з цукром, потроху влити молоко, додати сіль, розтоплене масло, висипати муку, розмішати, щоб не було комочків, обережно влити збиті в піну білки. Смажити з обох боків. На кожний млинець покласти начинку, загорнути в конвертик, обсмажити з обох боків, посипати цукровою пудрою. 

Млинці по-ганськи (панкейкс)

Інгредієнти: борошно пшеничне — 240 г, молоко — 250 г, яйця сирі — 6 шт., цукор-пісок — 30 г, дріжджі — 12 г.
Для начинки: варення або джем — 300 г.
Для прикраси: лимон.
Із борошна, молока, яєць, цукру, солі та дріжджів замісити тісто (за консистенцією нагадує рідку сметану) і напекти млинців, обсмажуючи їх з обох боків. Помастити варенням,   скрутити   рулетиком і подати до столу, прикрасивши шматочками лимона. 




Додати новий коментар