Рецепти до посту

Гречані котлети з грибами
Інгредієнти: 1 скл. гречаної крупи, 200—300 г грибів (шампіньйони), 1 цибулина, 1 морква, 100 грамів житнього хліба, часник, зелень, сіль, спеції для м’ясного фаршу.
Варену гречку остудити. Гриби обсмажити на рослинній олії з цибулею і морквою. З’єднати гречку і обсмажені гриби, додати розмочений хліб, спеції і зелень. Зробити з гречаного фаршу котлети і обваляти їх у сухарях для панірування. Обсмажити на рослинній олії.

Рисовий пудинг
Інгредієнти: круглий рис (1,5 скл.), вода (3 скл.), яблука (300 г), родзинки (50 г), лимонний сік (1 ст. л.), кориця (щіпка), цукор (5 ст. л.).
Рис необхідно ретельно промити і відкинути на друшляк. Закип’ятити воду, посолити і всипати рис. Довести воду до кипіння, і варити кашу, зменшивши вогонь, до напівготовності 10 хв. Яблука очистити від шкірки і серцевини і дрібно нарізати. Збризнути лимонним соком. Родзинки залити окропом і залишити на 10 хв., злити воду. Скласти яблука і родзинки у миску, додати корицю, перемішати.
Розігріти духовку до 150°С. Викласти у форму (а краще у казан з кришкою) половину підготовленого рису. Покласти начинку з яблук і родзинок, посипати цукром. Викласти рис, що залишився, розрівняти поверхню. Накрити кришкою і запікати 15—20 хв., зняти кришку і залишити кашу ще на 5 хв.

 




Додати новий коментар