Skip to main content
Театралізоване фольклорне дійство: «Масляна седмиця кличе веселиться»

Театралізоване фольклорне дійство: «Масляна седмиця кличе веселиться»

У народі Масницю також називають ще Колодієм. Її дуже любили і люблять, адже ці свята відбувалися протягом тижня і завжди супроводжувалися веселощами.

Справжнє театралізоване фольклорне дійство з піснями, іграми, танцями було запропоновано і учасникам клубу «Світлиця». Член активу бібліотеки, культорганізатор Територіального центру Валентина Ващук — автор сценарію і режисер, дуже переконливо зіграла роль трактирниці у цьому дійстві. Ансамбль «Подоляночка», що діє при Територіальному центрі соціального обслуговування Подільського району міста Києва, виконував фольклорні пісні, що додавало особливої родзинки, реалістичності святу.

Господа була напрочуд щедрою і гостинною, на святковому столі атрибути свята: млинці, вареники, бублики, інші ласощі, якими пригощалися гості свята. Перегляд літератури «Масниця — це проводи зими» був також запропонований увазі присутніх.

Народне свято Масляна у черговий раз доводить: «Ніщо не здатне існувати у цьому світі без добра, у гармонії з природою, мирі та злагоді зі своїми рідними і близькими». 

 

традиції