Skip to main content
Екскурсія «Навчаються літати соколята» до Авіаційно-космічного центру Київського палацу дітей та юнацтва

Екскурсія «Навчаються літати соколята» до Авіаційно-космічного центру Київського палацу дітей та юнацтва

Дружба творить чудеса

Бібліотеці Дружби народів Централізованої бібліотечної системи Подільського району м. Києва скоро 30. Багато цікавого відбулося за ці роки в стінах цієї прекрасної книгозбірні.

Тут завжди працювали люди, віддані своїй справі. Проводилися раніше і дотепер відбуваються цікаві інформаційні, просвітниць­кі, творчі заходи — вечори, конференції, мультимедійні презентації, українські вечорниці, майстер-класи, творчі зустрічі, у яких приймають участь відомі письменники, літературознавці, актори, художники, артисти, гості з-за кордону.
Тільки останнім часом бібліотекою були організовані заходи для різних категорій користувачів.

Напередодні Всесвітнього дня авіації і космонавтики для учнівської молоді гімназії №34 «Либідь» проведено професіографічну екскурсію «Навчаються літати соколята» до Авіаційно-космічного центру Київського палацу дітей та юнацтва. Вони познайомилися з колективом досвідчених педагогів, льотчиків, зокрема, з полковником Михайлом Михайловичем Лисенком, який провів захоплюючу екскурсію по центру, розповів про досягнення вітчизняної та світової авіації і космонавтики, показав тренажери, на яких діти проходять попередню льотну підготовку, ознайомив з авіаційними професіями. Також до Дня космонавтики та 55-річчя першого польоту людини в космос у приміщенні гімназії №34 «Либідь» для учнів 6—7-х класів та учнів 5-го класу ЗОШ №93 бібліотекою була організована зустріч з цікавими людьми «Небо зорями рясніє». До школярів завітали гості: В’ячеслав Михайлович Шинкаренко — полковник у відставці, який служив на Байконурі і був свідком запуску корабля «Восток» із першим космонавтом на борту, Михайло Михайлович Лисенко, полковник у відставці, працівник Авіаційно-космічного центру, льотчик-випробувач.

biblioteka.jpg

 

Викладачі й учні дитячої художньої школи №4, що у Подільському районі, були запрошені до бібліотеки на творчу зустріч з членом Національної спілки художників України, відомим художником Василем Босенком. Виставка його робіт «Весна надії» саме зараз експонується в бібліотеці.
Продовжилися творчі спілкування в бібліотеці зустріччю «Весни прекрасні миті» учнівської молоді Фінансового ліцею з заслуженою артисткою України, оперною співачкою, піаністкою, музичним критиком Аліною Грегуль та італійським артдизайнером, істориком, редактором, сеньйором Діно Модаффері Кондо і членом Спілки художників України Василем Босенком.

Діно Кондо презентував книгу поезій репресованого українського поета Леоніда Бондаря «Струни серця», яка нещодавно була видана в Італії, і вийшла спочатку італійською мовою у перекладі Олени (Аліни) Грегуль, а потім і українською. Аліна Грегуль представила свою книгу «Музично-критичні етюди», яку подарувала для читачів бібліотеки. Тепер у бібліотеки з’явилися друзі і в Італії.
Багато друзів із-за кордону приєднуються на сторінці бібліотеки Дружби народів у «Фейсбуці» та «ВКонтакте».
«Бібліотека Дружби народів — це народів усіх дружба», — так висловився нещодавно про бібліотеку художник Цезарій Ганушкевич.
Ми з ним погоджуємося. Так, дружба творить чудеса!

Прекрасні й віддані друзі бібліотеки — активісти приймають безпосередню участь в організації і проведенні заходів: Валентина Василівна Луцюк, Петро Іванович Мірошниченко, Валентина Василівна Поліщук, Аліна Юріївна Грегуль, Євгенія Опанасівна Литяк.
Також у всіх справах і починаннях завжди підтримують і допомагають керівники — начальник відділу культури та охорони культурної спадщини Подільської райдерж­адміністрації в м. Києві Людмила Михайлівна Сабардіна, директор Подільської ЦБС — Антоніна Михайлівна Ошкало, заступник директора Ганна Андріївна Брагарник та інші колеги і друзі.

Ірина Соколова