Оригінальні рецепти до Пасхи

Сирна паска Інгредієнти на 4—6 порцій:  500 г сиру (творог);  150 мл жирних вершків;  150 г цукру;  цедру 1 апельсина;  20 г желатину;  80 г родзинок;  50 г кураги;  80 г волоських горіхів або мигдалю.  Желатин замочіть. Сир (творог) протерти крізь сито, змішати з цукром, вершками, цедрою і збити. Всипати попередньо замочені сухофрукти, подрібнені горіхи, перемішуючи ложкою зверху вниз. Розріджений желатин вилити в паску (пропорції для розрідження надруковані на пакетику). Викладіть масу в форми і поставте в холодильник.

 

Пасхальний паштет

Інгредієнти:  700 г курячої печінки; 100 г вершків; 300 г нежирної свинини; 300 г внутрішнього сала; 3 яйця; 60 г бренді; сіль; перець; мускатний горіх; 200 г сирокопченої шинки; 10 варених перепелиних яєць. Печінку залити вершками, залишити приблизно на 1 год., шинку дрібно порізати. Свинину і сало двічі пропустити через мясорубку. Потім подрібнити печінку.

Змішати свинину, сало, печінку, яйця курячі, додати сіль, спеції. Вершки, що залишилися, бренді, шинку перемішати. Половину  маси для запікання виложіть в прямокутну форму обємом 1,5 л, покласти зверху перепелині яйця, зверху викласти залишок паштетної маси і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на водяну баню на 1,5 год. Потім на 1 день в холодильник. Смачного.

Ведуча рубрики Людмила Рукасова




Додати новий коментар