Кухня

Млинці на масляну

Масляна — прекрасне свято, що перед­віщає наступ весни. З часів Київської Русі наші предки просто обожнювали його. Воно бере свої витоки ще з часів язичництва. Бог сонця Ярило — один з головних богів давньоруського пантеону — шанувався нашими предками особливо. Саме завдяки цьому божеству, покровителю сонця, вкоренилася традиція пекти на Масницю млинці, круглі, як сонячний диск. Досі саме млинці вважаються головною стравою на Масляну.

Як уникнути переїдання

Всі ми любимо смачно поїсти, адже їжа — одна з насолод життя. У свята трапляється кульмінація цієї насолоди, яка нерідко не проходить безхмарно. Як уникнути переїдання в свята з їхніми постійними застіллями? Як підтримувати здорову вагу і добре самопочуття, насолоджуючись смачною їжею і хорошою компанією за святковим столом?

Оригінальні рецепти до Пасхи

Вцьому році Пасху святкуватимуть православні 1 травня. До Пасхи звично готують багато смач­ної їжі. Але найважливіше випікання паски. Пропоную рецепт приготування оригінальної паски.

Соки — це велика сила

Їх чимало, і вони живильні. В цьому легко пересвідчитись, якщо ви ознайомитеся з матеріалами цієї статті. Склянка щойно віджатого соку за 15 хвилин до сніданку стає популярнішою, ніж чай, кава або какао.

Паніні. Як приготувати вдома

Що таке паніні? Це просто новий італійський бутерброд. В Італії та в інших європейських країнах практично в будь-якому ресторані, барі чи кафе ви в меню знайдете паніні. Це дуже смачний сендвіч. Дві скибки хліба з прошарком із шинки та сиру — найпростіший і найшвидший рецепт італійського бутерброду паніні (у перекладі — маленька хлібна булочка), обов’язково розігрітий на грилі до розплавлення твердого сиру та засмаження скоринки хліба 3—4 хв. при температурі 210 градусів. Це по-італійськи, а вдома — швидка і смачна закуска, різноманітність якої залежить тільки від вашої фантазії та наявності продуктів у холодильнику.

Як відрізнити справжній мед від штучного

Лікарі рекомендують замі­нити цукор медом. Про цілющі якості меду відомо ще з Древнього Єгипту. Сучасна наука стверджує: 1 крапля меду вміщає більш 70 важливих для здоров’я речовин.

Несправжня ягода - огірок

Огірок — несправжня ягода сімейства гарбузових. Так ботаніки кваліфікують зелений овоч. Ця незамінна для людини родина містить кабачки, гарбузи, дині, кавуни, огірки.

Сторінки