Skip to main content
«Тато, мама, я — спортивна сім’я»

«Тато, мама, я — спортивна сім’я»

«Тато, мама, я — спортивна сім’я» за участю переможців районних і міських змагань

Проведення даного заходу в Київській області започатковане ще на початку 90-х і вже стало традиційним. Активне впровадження фі­зичної культури і спорту в повсякденне життя сім’ї, пропаганда здорового спо­собу життя — ось головні завдання цього фестивалю.

Даному заходу попередньо були проведені районні та міські змагання, в яких прийняли участь близько 150 сімей. Організаторами обласного фестивалю спортивних сімей Київщини «Тато, мама, я — спортивна сім’я» висту­пили Київський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», відділ сім’ї, молоді та спорту Вишгородської райдержадміністрації, МГО «Федерація жінок за мир у всьому світі» за підтримки управління з питань фізичної культури і спорту Київської обласної держадміністрації.

З привітальним словом до учасників і гостей свята звернулись начальник відділу сім’ї, молоді та спорту Вишгородської райдержадміністрації Горовий Микола Васильович, директор Центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Мірзоєв Денис Олександрович, представник МГО «Федерація жінок за мир у всьому світі» — Машир Наталія Миколаївна.

У змаганнях прийняло участь 14 сімей з різних регіонів Київщини. Спортивна програма змагань скла­далася з 5 комплексних естафет на швид­кість, координацію, витривалість та спортивно-інтелектуальної вікторини.

Переможці змагань

За підсумками фінальних змагань, у напруженій боротьбі ІІІ місце виборола сім’я Лещук (м. Вишгород, мама — Валентина Миколаївна, батько — Олександр Васильович, донька — Ксенія), на ІІ місці — сім’я Волощук (Києво-Святошинський район, мама — Наталія Олександрівна, батько — Ігор Анатолійович, донька — Анастасія). А переможцями змагань стала сім’я Добровольських (м. Біла Церква, мама — Варвара Олександрівна, батько — Андрій Вікторович, донька — Влада), яка представлятиме 15—18 травня Київщину у фіналі Всеукраїнського фестивалю «Мама, тато, я — спортивна сім’я» у м. Южне (Одеська область).

Завдяки таким заходам з’являється можливість для батьків та дітей, окрім того, щоб бути спортивними та здоровими, більше об’єднатися між собою як одна команда, вчитися допомагати один одному, розуміти, підтримувати один одного і досягати разом перемоги.

Один з учасників змагань поділився тим, що, організувавши подібного плану захід на день народження своєї дитини, всі запрошені в гості на свято сім'ї отримали велику кількість задоволення, радості. Тому нижче ми надаємо програму змагань, щоб вона могла стати прикладом того, як разом сім’ї можуть проводити час, організовуючи під час відпочинку подібні естафети. Завдяки цьому бути здоровими, сильними, а також дружніми, єдиними та щасливими. Щоб взагалі спорт та здоровий спосіб життя став частиною культури нашого народу. Якщо в нас буде здорова нація із здоровими цінностями, то наша країна матиме надійне майбутнє.

Програма змагань фінальної частини

         «Естафета»

Інвентар: тенісна ракетка, тенісний м’яч, фішки, прапорці.

1-й етап: стартує тато, в руках ракетка з м’ячем, біжить поміж фішками, підбиваючи м’ячик, добігає до контрольного прапорця, оббігає його і фінішує по прямій і передає естафету мамі.

2-й етап: стартує мама і виконує те ж саме, що й тато.

3-й етап: стартує дитина і виконує те ж саме, що й батьки, але м’ячик несе на ракетці. Команда-переможець визначається за кращим часом.

        «Збери м’ячі»

Інвентар: обручі, м’які іграшки, рюкзаки, прапорці, фішки.

1-й етап: стартує тато, одягає рюкзак (в рюкзаку 10 м’ячів), біжить, оббігаючи фішки, добігає до обруча, висипає в обруч м’ячі, одягає рюкзак, оббігає контрольний прапорець, повертається назад по прямій, знімає рюкзак, допомагає одягнути його мамі.

2-й етап: стартує мама робить те ж саме, що й тато, тільки збирає іграшки в рюкзак, одягає рюкзак, оббігає кон­трольний прапорець, фінішує по прямій, передає естафету дитині.

3-й етап: стартує дитина, біжить, оббігаючи фішки до обруча, бере великий м’яч, з нею оббігає контрольний прапорець і фінішує по прямій. Команда-переможець визначається за кращим часом.

        «Склади слово»

Інвентар: конверти з словами, літери, линва, прищепки, прапорці, стійки. Перед початком естафети капітани команд витягують конверти, в яких вказані слова, і ці слова команди повинні скласти, підвішуючи окремо кожну літеру, на линві, прикріплюючи її прищепкою, букви розміщені в середині залу.

1-й етап: стартує тато, підбігає до середини залу, находить першу літеру, бере її і біжить до линви, кріпить літеру прищепкою, повертається по прямій і передає естафету мамі.

2-й етап: стартує мама, робить те ж саме, що і тато, тільки шукає другу літеру.

3-й етап: стартує дитина і виконує те ж саме, що і батьки. Команда-переможець визначається за кращим часом.

        «Гонки на шарах»

Інвентар: баскетбольні м’ячі, великі надувні м’ячі, прапорці, фішки.

1-й етап: стартує тато, бере в руки баскетбольний м’яч і переміщується поміж фішками. Ведучи м’яч, як в баскетболі, оббігає контрольний прапорець, фінішує по прямій і передає естафету мамі.

2-й етап: стартує мама і виконує те ж саме, що й тато.

3-й етап: стартує дитина, стрибаючи на надувному м’ячі по прямій, оминає контрольний прапорець і так само повертається до лінії старту. Команда-переможець визначається за кращим часом.

       «Комбінована естафета»

Інвентар: мати, обручі, прапорці, скакалки.

1-й етап: стартує тато, добігає до мату, робить кувирок вперед, добігає до обруча, бере скакалку та робить п’ять стрибків, кладе скакалку до обруча, оббігає дві фішки, оббігає контрольний прапорець, передає естафету мамі.

2-й етап: стартує мама, виконує те ж саме, що й тато.

3-й етап: стартує дитина, виконує те ж саме, що й батьки.